• Koksmessen van Chambriard, Le Thiers, Auvergne, Frankrijk
  • Koksmessen van Chambriard, Le Thiers, Auvergne, Frankrijk
  • Een rijk gedekte tafel met Luxe Steakmessen
  • Luxe Zakmessen met leren etui

Koksmessen van Chambriard, Le Thiers, Auvergne, Frankrijk

Philippe Chambriard en zijn familie maken mooie messen in Thiers, een stad van ruim 11.000 inwoners. Thiers is de messen hoofdstad van Frankrijk en ruim 70% van de in Frankrijk professioneel gebruikte messen is gemaakt in Thiers. De 100 messenmakers hebben hun naam 'Le Thiers' gepatenteerd, wat garandeert dat elk mes met Le Thiers erop in deze stad gefabriceerd is.
Het familiebedrijf Chambriard is een van de best georganiseerde messenmakers in Thiers en naast de mooie zak- en koksmessen maken zij ook hele mooie luxe steakmessen, tafelmessen dus, die zeker niet misstaan op een rijk gedekte  Bourgondische tafel.  Zijn messen hebben geen kartelrand nodig en snijden gemakkelijk in het vlees. het handvat ligt stevig in de hand; vlees dat een kartelmes nodig heeft is niet mals.
Cave de Santenay levert van Chambriard de volgende soorten "Le Thiers®" messen met handvatten van verschillende houtsoorten:
- Zak- en Jagersmes: Trappeur, met, of zonder kurkentrekker en geleverd met een riemetui. Ik heb zelf dit met met ebbenhouten handvat, altijd bij me en gebruik ook in Restaurants, want vaak een waarderend gesprek van de eigenaar, of zijn medewerker oplevert.
- Zakmes ook voor aan tafel: Compagnon en met  kurkentrekker le Grand Crus, beide in leren etui. De riemetui is extra leverbaar.
- Zakmes, klein en handig in de tas: Compact in leren etui
- Tafel- en Steakmessen: deze prachtige messen worden gebruikt in vele sterrenrestaurants en wij hebben Chambriard ontdekt bij het 3 sterren Michelin restaurant 'Lameloise' in Chagny, Bourgogne. Deze steakmessen worden geleverd met handvatten van verschillende houtsoorten.
- Koksmessen ook in blok:  een prachtig houten blok met 5 verschillende messen: het grote koksmes, het fileermes, het uitbeenmes, het tomatenmesje en het fruitmesje. Kan ook geleverd worden met een extra gat voor het aanzetstaal.