• Het Mes van Chambriard met een stevig handvat en mooi snijvlak.

Het Mes van Chambriard met een stevig handvat en mooi snijvlak.

Het familiebedrijf Chambriard is een van de best georganiseerde messenmakers uit Thiers, Auvergne,  en naast de mooie zak- en koksmessen maken zij ook hele mooie luxe steakmessen, tafelmessen dus, die zeker niet misstaan op een rijk gedekte  Bourgondische tafel.  
Chambriard messen hebben geen kartelrand nodig en snijden gemakkelijk in het vlees. het handvat ligt stevig in de hand; vlees dat een kartelmes nodig zou hebben, is niet mals genoeg en mooi te gebruiken als stoofvlees, zoals bijv. een Boeuff Bourguignon bijvoorbeeld
Ik heb mijn Chambriard zakmes, met ebbenhouten handvat,  altijd bij me in de etui aan mijn riem en gebruik het waar nodig; zeker ook in Restaurants en ook bij een kaasplank is het een aanwinst, omdat het mes zo goed in de hand ligt. Wel even afvegen voordat het weer in zijn etui wordt opgeborgen en later afwassen gewoon onder de kraan en niet in d vaatwasser.
Goede restaurateurs vragen u om het mes even af te mogen afwassen, voordat het in de etui wordt opgeborgen; prima service.
Ook een goed mes verdient verzorging. Messen met een echt houten handvat wast u eenvoudig af onder de kraan, niet in de afwasmachine, daar wordt het houten handvat niet beter van. Regelmatig even insmeren met bijvoorbeeld olijfolie en het mes zelf aanzetten met een aanzetstaal. Mocht er iets niet naar wens gegaan zijn en verdient het mes een renovatie, ook dat is mogelijk bij Cave de Santenay. We sturen zo'n mes op naar Chambriard en deze renoveert het weer. U betaalt een kleine vergoeding en de verzendkosten.